VHP, NPS en PL eerst bijeen over samengaan DNA-niveau
17 Dec 2014, 06:00
foto


De politieke leiders van de VHP, NPS en Pertjajah Luhur zijn als eerste bijeen gekomen om aftastende gesprekken te voeren over de samenwerking op het niveau van De Nationale Assemblee (DNA). De zeven partijen die samenwerken op regionaal niveau, zijn aan het nagaan of ze ook met elkaar in zee kunnen gaan voor de parlementszetels. De verdeling van de 51 posities op de kandidatenlijst zal aanmerkelijk moeilijker gaan dan de regionale posities.

Starnieuws verneemt dat de volgende partij waarmee er gesproken zal worden, de BEP is. Gekozen is voor deze strategie om niet in een oeverloos debat te belanden. De gesprekken op regionaal niveau hebben veel tijd gevergd. Af en toe zijn alleen de politieke leiders bijeengekomen, zonder de secondanten van de partijen. De BEP moest eerst intern afstemmen voordat akkoord werd gegeven aan de posities die beschikbaar waren voor de zeven partijen.

Deze week zal verder gesproken worden met de rest van de partijen. Er zal ook gauw een beslissing worden genomen over de naam en het symbool van de combinatie. Eind december moeten alle belangrijke besluiten worden genomen. Op 24 januari wordt op het partijterrein van de VHP de eerste gezamenlijke massameeting gehouden.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April