Santokhi noemt 25 mei 2015 'bevrijdingsdag'
15 Dec 2014, 18:00
foto
VHP-vergadering te Charlesburg. (Foto: VHP Media Commissie)


VHP-voorzitter Chan Santokhi, heeft tijdens vergaderingen in de ressorten Blauwgrond, Rainville en Munder meegedeeld dat Surinamers op 25 mei 2015 bevrijd zullen worden van hun angstgevoelens, intimidatie, corruptie en andere vormen van wanbeleid. “Het is de dag waarop men een keuze moet maken tussen integere en criminele leiders, een keuze in het belang van toekomstige generaties “, stelde Santokhi.

De politicus zei dat er afgerekend zal worden met rancune en beloofde dat iedere Surinamer met deskundigheid de gelegenheid zal krijgen om bij te dragen aan een gezonde ontwikkeling van land en volk. Hij haalde aan dat de wereldbevolking in 2050 gegroeid zal zijn tot meer dan 9 miljard en gaf aan dat daarom de voedselproductie flink ter hand zal moeten worden genomen. Santokhi vindt het erg belangrijk dat er een duurzaam agrarisch beleid ontwikkeld dient te worden om de perspectieven van de groeiende vraag naar voedsel te kunnen benutten.

Maalti Sardjoe, tweede secretaris van het hoofdbestuur, richtte zich voornamelijk tot de vrouwen en typeerde hen als de ruggengraat van de partij en als de “motor van de samenleving”. Zij merkte op dat de democratie is uitgehold. Volgens haar kan haar controlerende taken niet meer verrichten, zei ze. Ze toonde zich bezorgd over de uitzichtloze toekomst voor jongeren en hekelde het financiële en economisch beleid.

Tikkende tijdbom
Ondervoorzitter Glenn Oehlers noemde de zorgwekkende toename van de werkloosheid van jongeren een 'tikkende tijdbom'. Hij wees erop dat de universiteit en andere leerinstituten niet in staat zijn te voldoen aan de vraag van de arbeidsmarkt naar krachten met volwaardige vaardigheden. Hij gaf aan dat duurzame ontwikkeling en bestendiging van welvaart niet mogelijk zijn zonder een goed gekwalificeerde beroepsbevolking en dat daarom nu gedegen en serieuze investeringen moeten worden gepleegd in de basis-educatie , de initiële fase van het onderwijs.

Mahinder Rathipal, eveneens ondervoorzitter van de VHP, leverde felle kritiek op de valse trots van de regering. “Pronken met andermans veren “, noemde hij dat omdat de vorige regering alle voorbereidingen had getroffen voor uitvoering,verwijzend naar het Merian goudproject en de ingebruikname van de raffinaderij van Staatsolie. Zelfs de financiering was reeds in orde gemaakt door de Nieuw Front regering, liet hij weten. Diverse andere sprekers spraken hun bezorgdheid uit over de economie en de verruwing van de criminaliteit.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April