Onderwijsbonden blij met opening gemaakt door president
29 Nov 2014, 00:00
foto
Leden van de BvL bij het kabinet van de president, vrijdag. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse heeft ervoor gezorgd dat er een opening is gekomen in de impasse waarin de onderhandelingen met de onderwijsbonden waren geraakt. Vrijdag is er een gesprek geweest op het kabinet van de president, nadat de Bond van Leraren (BvL) met leden de president wilden spreken. Bouterse die in een vergadering was, besloot te luisteren naar wat de leraren op hun hart hadden.

De president had het liefst gewild dat alle middelbare scholieren maandag weer naar school kunnen gaan. Een deel van de leraren werkt, terwijl enkele duizenden scholieren geen les kunnen volgen. Marcellino Nerkust, president van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols) houdt zijn lippen stijf op elkaar. "Enige wat ik kan zeggen is, dat ik blij ben met de opening die er nu is gekomen. De spanning is door het gesprek op het kabinet van de president weggenomen", zegt hij na aandringen aan Starnieuws.

Uit andere bronnen verneemt de redactie dat bij het gesprek aanzaten de raadsadviseurs Jules Wijdenbosch en Eddy Jozefzoon. Ook de directeur van Onderwijs, Robert Peneux, nam deel aan het gesprek. De knelpunten zijn doorgenomen tijdens het onderhoud. De BvL en de Fols willen concrete voorstellen van de regering. De bonden willen eerst hun organisaties informeren, voordat ze informatie willen geven over de inhoud.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April