Hindori: SEH St. Vincentius Ziekenhuis kan blijven draaien
22 Nov 2014, 00:00
foto


De overheid heeft de eerste tranche van SRD 900.000 gestort voor de dienstverlening van de Spoedeisende Hulp (SEH) van het St. Vincentius Ziekenhuis. Het gaat om achterstallige betalingen van totaal SRD 3.6 miljoen in de exploitatiekosten van de SEH. Algemeen directeur Manodj Hindori is opgelucht dat een deel van het geld is gestort op de rekening.

De overheid heeft beloofd dat de rest van het bedrag in korte tijd zal worden overgemaakt. "Nu de eerste tranche is ontvangen, kunnen de medische specialisten van het ziekenhuis worden uitbetaald voor hun diensten. De achterstand in hun vergoedingen was opgelopen tot zes maanden. De dreiging om het werk van de SEH per 1 december 2014 neer te leggen is van de baan", deelt Hindori mee.

Hindori hoopt dat de volgende tranches vlot beschikbaar zullen komen, zodat de continuïteit van de SEH niet in het geding is. Hij wijst erop dat de gemeenschap, vooral van Paramaribo Noord, maar ook van andere delen van Paramaribo en omstreken, graag gebruik maakt van de SEH. Het sluiten van deze dienstverlening zou een groot ongemak vormen voor de samenleving. Het St. Vincentius Ziekenhuis streeft ernaar om samen met de artsen, verpleegkundigen en medische specialisten van het ziekenhuis de dienstverlening van de SEH verder te verbeteren, zegt Hindori.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April