Santokhi: Nationaal belang weegt zwaar op 25 mei
19 Nov 2014, 02:00
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi


VHP-voorzitter Chan Santokhi is zich er bewust van dat niet alle zeven partijen tevreden zijn met de toewijzing van de ressortraads- en districtsraadsposities. "Belangrijk is dat we rekening moeten houden met dat wanneer we gaan voor collectieve regeerverantwoordelijkheid, partijbelangen ondergeschikt gemaakt moeten worden aan nationale doelen", zegt Santokhi om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

De politicus merkt op dat bij de onderhandeling en de intentie om consensus te bereiken, rekening mee wordt gehouden dat de samenwerkende partijen afzonderlijk verschillende inzichten hebben. Zij gebruiken dit om posities te verkrijgen. "Maar feit is dat ze voor de eerste keer in een combinatie zitten van zeven partijen. Dus alle partijen zullen moeten inleveren om te komen tot consensus voor de ressortraad- en districtsraadsposities", stelt Santokhi.

De eerste ronde van onderhandelen is achter de rug. Het consensusvoorstel dat is bereikt worden door de partijen afzonderlijk besproken. Hiervoor is een week uitgetrokken. De partijen komen dan weer bijeen, nadat ze met hun structuren hierover hebben gesproken. "We moeten achter de nationale doelen staan, die de negatieve ontwikkeling als gevolg van het huidige regeerbeleid moeten doen stoppen op 25 mei 2015", voert Santokhi aan. Na 25 mei volgend jaar gaan we voor een duurzame ontwikkeling op basis van gedeelde verantwoordelijkheid en collectieve inspanning gebaseerd op een regeerakkoord. Ik hoop dat alle partijen hierachter kunnen staan", zegt de politicus.
Advertenties