Backtrack gesloten om bezoek echtgenote president
29 Oct 2014, 06:00
foto
Archieffoto Backtrack te Zeedijk, Nickerie.


Boothouder Devinanden Baidjoe vindt het niet kunnen dat militairen en politiemannen dinsdagmorgen naar het Corantijnstrand zijn getogen om de oversteek van passagiers te verbieden in verband met het bezoek van first-lady Ingrid Bouterse-Waldring aan het grensdistrict. Baidjoe zegt dat iedereen weet dat de first-lady naar Nickerie zou komen, waarom heeft men het niet tijdig doorgegeven dat vanwege de veiligheid het niet mogelijk zou zijn om afvaarten te plegen vanuit Backtrack.

Baidjoe zegt dat "men alleen bang moet zijn wanneer men kwaad doet, als je geen kwaad doet hoef je niet bang te zijn", herhaalde Baidjoe. Hij haalde ook aan dat de boothouders in Nickerie altijd de dupe worden van zaken. Waarom gaan de militairen en politie niet naar Albina om daar de boothouders te stoppen. Gelden de veiligheidsmaatregelen alleen voor Nickerie", vraagt hij zich gepikeerd af.

Mark Karg van het Bureau Nationale Veiligheid zegt dat om veiligheidsmaatregelen te treffen voor ambtsdragers en notabelen, het nooit overtrokken is om dergelijke maatregelen te treffen. Volgens Karg moet men rekening houden met de tijd van transnationale criminaliteit, internationale terreurdreigingen en terreuracties. "Vooral nu met de bescherming van onze nationale volksgezondheid. Mensen moeten weten dat bij gezagdragers veiligheidsmaatregelen nooit overtrokken zijn". Met deze tijdelijke sluiting door de komst van de echtgenote van de president in Nickerie, moet de overheid kunnen zien wat zij kan verwachten bij de algehele sluiting van de Backtrack, meent Karg.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April