Politiemannen horen volgende week vonnis in moordzaak
21 Oct 2014, 04:00
foto


De politiemannen Haroenmohamed Nabibaks en Anielkoemar Kalipsingh zullen op de rechtszitting van 28 oktober hun vonnis horen. Beide politiemannen worden verdacht van gekwalificeerde doodslag, afpersing en wederrechtelijke vrijheidsberoving van de de Haïtiaan Celius Molius. Beide verdachten ontkennen de feiten gepleegd te hebben.

Rechter Maytrie Kuldipsingh voerde aan dat er bij Nabibaks een dienstwapen in beslag is genomen welk twee serienummers heeft. Volgens de verdachte is het nummer verwisseld toen hij het dienstwapen schoonmaakte. Pas bij zijn aanhouding merkte Nabibaks dit op.
De verdediging van de politiemannen, bestaande uit raadslieden Irvin Kanhai, Murwin Dubois en Benito Pick, voerden eerder aan dat de Surinaamse politie slecht opsporing- en recherchewerk heeft verricht. Vandaar dat zij deskundigen uit het buitenland hebben gehaald. Ook werd eerder op een rechtszitting aangevoerd dat het recht op een eerlijk proces geschonden is, waardoor de verdachten benadeeld worden. Zo was de plaats delict niet afgeschermd.

Tegen elk van de politiemannen is reeds voor afpersing en wederrechtelijke vrijheidsberoving van Molius zes jaar celstraf geëist. Voor de gekwalificeerde doodslag van de vreemdeling is veertien jaar geëist. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) hebben de politiemannen de feiten gepleegd met kennis en middelen die zij van het Korps Politie Suriname hadden. Eerder, op een rechtszitting, deelde het OM mee dat beide verdachten een goed scenario in elkaar hebben gezet. Met deze handelingen hebben zij veel schade toegebracht aan het politiekorps. Het OM benadrukte dat de mannen weloverwogen hebben gehandeld, het slachtoffer doodschoten en hem gedumpt hebben. Hij werd op 29 maart 2012 langs de Nieuw Weergevondenweg gevonden. Meer dan vijftien getuigen hebben deze verdachten herkend op het beeldmateriaal. De Forensische Opsporing kreeg van het OM een dikke onvoldoende, omdat zij geen onderzoek kon plegen op spullen. Deze waren al geïnfecteerd, omdat velen ze aangeraakt hadden.
Advertenties

Wednesday 01 May
Tuesday 30 April
Monday 29 April