Granman Aboikoni naar zijn laatste rustplaats begeleid
29 Sep 2014, 18:20
foto
De ingeslapen granman Belfon Aboikoni wordt naar zijn laatste rustplaats begeleid. (Foto: Regionale Ontwikkeling)


Het grootopperhoofd der Saramaccaners, granman Belfon Aboikoni, is onder grote publieke belangstelling vanmiddag naar zijn laatste rustplaats gedragen. Het stamhoofd is op 24 juni ingeslapen. Vicepresident Robert Ameerali heeft namens de president de granman de laatste eer bewezen in Asidonhopo.

Van heinde en verre zijn velen getrokken naar de residentie van de granman, waar de rouwplechtigheden werden gehouden. Eerder in het weekend heeft het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) het dorp bespoten met malathion, zodat de mensen veilig zouden zijn voor het Chikungunya-virus.

Verschillende officiële delegaties waren aanwezig op de laatste broko dey zondag. Ook De Nationale Assemblee is vertegenwoordigd. De granman heeft zich ingezet voor het grondenrechtenvraagstuk. Hij wilde ook graag dat het binnenland ontsloten wordt door een weg aan te leggen vanaf Atjoni. President Desi Bouterse heeft aangekondigd dat binnenkort een derde conferentie gehouden zal worden over het grondenrechtenvraagstuk. Hij tekende de vorige week het condoleanceregister op het ministerie van Regionale Ontwikkeling.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April