Schooldeuren gaan op 6 oktober open (update)
29 Sep 2014, 11:47
foto


Zoals verwacht, zullen de deuren van de scholen dit jaar op 6 oktober opengaan. Dit verneemt Starnieuws van toppers die al ingelicht zijn door het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov).

Het Minov had al laten doorschemeren dat de school niet op 1 oktober zou beginnen. Minister Ashwin Adhin beloofde dat vandaag het besluit zou worden genomen. Hij heeft intussen de rapportages binnen.

Vernomen wordt dat organisatorisch het beter uitkomt dat de vakantie verlengd wordt. De scholen moeten bespoten worden met malathion om het Chikungunya-virus te bestrijden. Ook de terreinen moeten schoongemaakt worden, terwijl lekkende dakgoten gerepareerd dienen te worden.

Officiële bekendmaking
Het Minov maakt het volgende bekend:

Het Minov en de Federatie van Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname (Fibos) maken bekend dat de openbare en bijzondere scholen (GLO en VOJ scholen) hun schooldeuren voor de leerlingen zullen openen op maandag 6 oktober 2014.

De studenten van de VOS scholen kunnen op donderdag 2 oktober 2014 aanmelden op school voor het afhalen van de nodige instructies.

Aan de schoolleiders, directeuren, onderdirecteuren en leerkrachten van GLO, VOJ en VOS scholen wordt gevraagd woensdag 1 oktober 2014 op hun school aan te melden voor de nodige instructies in verband met de opstart van het schooljaar 2014-2015.

Ook zullen de scholen bespoten worden door BOG ter bestrijding van de chikungunya muskiet.

Aan de ouders c.q. verzorgers wordt begrip gevraagd voor het bovenstaande.

Advertenties