Intensieve maatregelen voor bestrijding Chikungunya
23 Sep 2014, 19:00
foto
Minister Ashwin Adhin, ad interim van Volksgezondheid geeft de maatregelen door aan De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


De regering benoemt vandaag nog een Onderraad van ministers die zich bezig zal houden met de coördinatie van de bestrijding van Chikungunya-epidimie. Deze Onderraad krijgt ondersteuning van diverse ministeries (Volksgezondheid, Openbare Werken, Regionale Ontwikkeling en Onderwijs & Volksontwikkeling). Ook het NCCR en een college van districtscommissarissen zullen deel uitmaken van dit team.

Minister ad-interim van Volksgezondheid, Ashwin Adhin, heeft vandaag op een speciale vergadering van de vaste assembleecommissie van Volksgezondheid aangegeven wat er gedaan zal worden. Deze spoedvergadering is uitgeschreven omdat er in de samenleving grote bezorgdheid heerst. Waarnemend assembleevoorzitter Ruth Wijdenbosch zei aan het eind van de vergadering dat deze speciale zitting nodig was. Er begint onmiddellijk een intensieve mediacampagne om de samenleving zo goed mogelijk voor te lichten. Ook vicepresident Robert Ameerali was aanwezig op de vergadering, die eveneens toegankelijk was voor journalisten.

Adhin noemde zeven actiepunten op die gelijk in werking treden. Naast de Onderraad en het ondersteuningsteam zullen clips in alle gangbare talen worden gemaakt. Er komt een speciale katern in de kranten met informatie over chikungunya en hoe de muskiet en larven bestreden moeten worden. Wat moeten mensen doen die besmet zijn met het virus.

In het binnenland komt er een aangepaste campagne. De milieu-inspecteurs zullen worden betrokken om samen met de politie risico-buurten op te zoeken. Er zal intensief worden bespoten om de muskiet uit te roeien. Ook de scholen zullen muskietenvrij worden gemaakt, voordat de deuren opengaan. Voor de leerkrachten komt er een lesbrief, waardoor via de leerlingen ook ouders worden bereikt. Mensen die informatie nodig hebben kunnen bellen naar het Bureau Openbare Gezondheidszorg op het nummer 499494 toestel 125 tot 15.00 uur. Het nummer 8836643 is dag en nacht beschikbaar.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April