Naks-voorzitter Staphorst blij met titel op grond
23 Sep 2014, 22:30
foto
Minister Steven Relyveld overhandigt de bereidverklaring van het terrein aan de Thompsonstraat over aan voorzitter Siegmien Staphorst van de Naks. Bestuurslid Henry Panka kijkt toe. (Foto: RGB)


De culturele organisatie Naks heeft een bereidverklaring ontvangen van minister Steven Relyveld (Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer). Het bevreemdt de bewindsman dat Naks, die meer dan vijftig jaar actief is aan de Thompsonstraat, geen titel op de grond had.

Het document is maandag door Relyveld overhandigd aan de voorzitter van Naks, Siegmien Staphorst, in aanwezigheid van Henry Panka, commissaris terrein en gebouwen. Deze bijzondere overhandiging geschiedde op het kantoor van de bewindsman. Relyveld is blij dat hij heeft kunnen bewerkstelligen dat de organisatie nu een stukje zekerheid heeft om het sociaal cultureel werk voor land en volk verder uit te dragen.

Het bestuur onder leiding van Staphorst ontdekte dat Naks geen titel op de grond had, toen zij wilde overgaan tot het opzetten van gebouwen op het terrein. Volgens Staphorst werd er in 2007 een aanvraag gedaan. Na het aantreden van Relyveld werd opnieuw het verzoek gedaan om het terrein in de boezem te krijgen van Naks. Staphorst meent dat de bewindsman het belang heeft ingezien om een organisatie, die belangrijk gemeenschapswerk verricht, de nodige tool te geven om verder te gaan met het werk. Zij is de minister dankbaar hiervoor.

Op het terrein is ook nog een school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) gevestigd. Staphorst geeft aan dat de organisatie in de nabije toekomst economische activiteiten gaat ontplooien om inkomsten te vergaren voor het sociaal cultureel werk dat ze verricht. “Vandaar het belang van het hebben van een eigen titel op de grond”, zegt de NAKS voorzitter.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April