Minov kondigt avondopleiding VWO aan
19 Sep 2014, 13:00
foto
Minister Ashwin Adhin


Het komende schooljaar zal het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) starten met een avondopleiding voor Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs (VWO). Deze opleiding is bedoeld om meer onderwijskansen en mogelijkheden te bieden aan degenen die om uiteenlopende redenen niet in staat waren de dagopleiding VWO met succes af te ronden. Er bestaat volgens het Minov een grote behoefte aan midden en hoger kader.

"Zoals al eerder aangegeven is een van de speerpunten van het ministerie kansenverruiming voor studenten", zegt minister Ashwin Adhin in een persbericht. "Onze jongeren moeten voldoende vervolgkansen krijgen in de vorm van studiemogelijkheden en opleidingen vanuit ons regulier onderwijs zelf. Het ontberen hiervan resulteert in drop-out en frustratie. Deze opleidingen zouden ook op latere leeftijd nog opgepakt moeten kunnen worden. Hebben wij in het vooruitzicht een goede toekomst voor onze jonge burgers die ook in staat moeten zijn een productieve bijdrage te leveren ten behoeve van land en volk, dan komen wij er niet onderuit steeds de mogelijkheden en kansen voor hen uit te breiden", stelt de bewindsman.

Het VWO is tot nu toe het enige onderwijstype op VOS-niveau dat geen avondopleiding heeft. Zittenblijvers en voortijdige schoolverlaters van dit onderwijstype worden, als zij zich aanmelden om hun studie weer op te pakken, verwezen naar de avondopleiding HAVO, terwijl die van de overige onderwijstypen op een avondopleiding van hetzelfde niveau kunnen worden ingeschreven.
Advertenties