Personeelsadministratie RO in 2015 geautomatiseerd
17 Sep 2014, 23:00
foto


Het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) is bezig met het automatiseren van zijn personeelsadministratie. Het onderdirectoraat Administratieve Diensten is belast met de coördinatie en uitvoering van het project, dat in 2015 moet zijn afgerond.

De software programma’s zijn al enige tijd geleden aangeschaft. Nu wordt het personeel getraind in het gebruik van deze programma’s en worden de huidige personeelsdocumenten in kaart gebracht en overgezet in het nieuwe systeem. Na een proefperiode zal dan tot de daadwerkelijke toepassing worden overgegaan.

Het project digitalisering personeelsadministratie brengt vele voordelen met zich mee. Een werkgeversverklaring kan na de introductie begin 2015, binnen enkele minuten worden afgerond, en verder zal het ministerie beschikken over een verbeterde monitoring van personeelsdocumenten. Ook archiveringswerkzaamheden van het ministerie zullen dan effectiever verlopen. De districtscommissariaten zullen eveneens profiteren van het nieuwe systeem: de respectieve personeelszaken kunnen efficiënter en effectiever met elkaar communiceren en zaken het personeel aangaande, op een gedegen manier afhandelen, zegt de voorlichting van RO.
Advertenties