SUFOV brengt straatfotografie in de spotlight
14 Sep 2014, 16:00
foto
Straatfoto gemaakt door Armand Ho-A-Hing.


De Surinaamse Fotografen Vereniging (SUFOV) houdt op maandag 22 september een lezing die verzorgd wordt door de freestyle fotograaf Armand Ho-A-Hing uit Den Haag. Hij had een eigen studio in Nederland en hield zich voornamelijk bezig met product fotografie en later ook portretfotografie. Wegens persoonlijke omstandigheden moest hij stoppen in 2007, maar na een bezoek aan Suriname vier jaar terug, begon hij met digitale fotografie. Zijn huidige specialiteit is straatfotografie, één van de moeilijkste takken van fotografie. Daarover zal hij een lezing verzorgen voor SUFOV-leden en geïnteresseerden in de zaal van het Blindencentrum.

Straatfotografie is één van de meest interessante, maar toch verwaarloosde takken in de fotografie. Om architectuur, passerende mensen, vreemde details, en fascinerende verschijnselen vast te leggen moet de street photographer heel scherp zijn. Deze fotografen gaan de straat op en vinden geweldige locaties en onderwerpen die hen inspireren. Dit terwijl ze heel weinig onder controle hebben van wat ze fotograferen en ook nog durf en zelfvertrouwen moeten hebben om in het openbaar foto's te maken. Ze hebben oog voor om het ongewone van het alledaagse te zien en dat moment vast te leggen. Ze leggen een stukje geschiedenis vast van hun stad en hun reizen. Ze laten ons denken eraan hoe blind we eigenlijk zijn geworden om echt te zien wat er eigenlijk om ons heen gebeurt, doordat we gewend zijn geraakt aan een bepaalde situatie.

SUFOV heeft als doel de fotografie in Suriname te bevorderen. In het kader hiervan is de presentatie van deze streetphotographer voor een ieder toegankelijk. Ook zijn er voor dit jaar nog twee interessante lezingen op het programma. In oktober komen de thema's kids en baby photography en macro fotografie aan de beurt.
Advertenties