‘Woman Lifestyle & Shopping’ beurs blijft gezellig
14 Sep 2014, 08:00
foto
Waterbal, een uitdaging voor kinderen op de ‘Woman Lifestyle & Shopping’ beurs. (Foto: René Gompers)


Staan op water is moeilijker dan het lijkt. Het jongetje probeert tevergeefs op zijn benen te staan in de 'luchtbal'. Terwijl hij uit alle macht de ‘waterbal’ de baas wil zijn, zingen en dansen iets verderop een groep vrouwen mee met een gospelgroep. De sfeer op de ‘Woman Lifestyle & Shopping’ beurs blijft gezellig ondanks het matige bezoek. De organisatie is best tevreden.

De beurs is bedoeld om meer inzicht te geven in de interesses van de vrouw. Er zijn heel wat sectoren vertegenwoordigd. Kleding, cosmetica, mediaproducten, politiek en transport zijn enkele van de ‘goods’ die tentoongesteld worden. Tussendoor zijn er attracties zoals een modeshow, optredens en een ‘work out’. Bezoekende vrouwen doen in hun hakken mee aan de oefeningen. “We hadden meer bezoek verwacht maar we mogen niet ontevreden zijn”, deelt Marion Stekkel-Vroom mee. “De mensen hebben het naar hun zin, ze bekijken alles aandachtig en de ondernemers hebben goed gescoord.” Menig bezoeker verlaat de beurs met niet weinig inkopen.

Balans
Assembleelid Carl Breeveld, voorzitter van DOE, is onder de indruk van wat er allemaal tentoongesteld wordt. “Het is duidelijk dat de ondernemende vrouwen groeien in aantal en visie”, merkt Breeveld op. “Het traditionele, zoals kleren maken of koeken bakken, is niet slecht maar je merkt dat ze doordringen naar bijvoorbeeld consultancy en de bouwwereld. Er komt een betere balans in leiderschap en ondernemerschap.”

Het jongetje gaat liggen in de ‘luchtbal’. De twee minuten zijn om. Een nieuwe groep kinderen meldt zich aan om te gaan ‘waterballen’ in het zwembad. De beurs wordt in de hal van de Kamer van Koophandel gehouden. Hoogtepunt voor zondag is het bekendmaken van de winnaar die de beste slogan heeft bedacht voor de beurs. De winnaar wordt ter plekke beloond met een tablet deelt Stekkel mee.

René Gompers
Advertenties