Wijdenbosch: 'Assembleelid Panka alleen naar Brussel'
11 Sep 2014, 00:00
foto
Assembleelid Ricardo Panka


Alleen assembleelid Ricardo Panka (fractieleider Mega Combinatie) gaat naar Brussel. Hij is vaste vertegenwoordiger van De Nationale Assemblee bij de ACP (de ex-Europese koloniën). De 36ste ACP-parlementsvergadering en de gezamenlijke vergadering ACP en EU (Europese Unie) worden van 23 tot 26 september in België gehouden.

Waarnemend assembleevoorzitter Ruth Wijdenbosch zegt aan Starnieuws dat zij aanvankelijk drie leden had aangemeld. De vaste vertegenwoordiger Panka, Mahinder Rathipal (Nieuw Front/VHP) en Theo Vishnudatt (Mega Combinatie/NDP). Dit was gebeurd na afstemming met de fractieleiders Panka en Radjkoemar Randjietsingh (Nieuw Front). "Dit is geen novum. We hebben eerder ook delegaties afgevaardigd zonder dat de huishoudelijke vergadering is gehouden", zegt Wijdenbosch. Intussen is de naam van Panka schriftelijk doorgegeven.

Het Nieuw Front is teruggekomen op de voordracht. Randjietsingh had de naam van Rathipal doorgegeven. Starnieuws had er eerder melding van gemaakt dat binnen Nieuw Front veel kritiek was op de beslissing om een delegatie af te vaardigen naar Brussel. De fractieleden dachten dat Wijdenbosch ook naar Brussel zou gaan, omdat zij een opmerking daarover gemaakt had. In Nieuw Front wordt er met een beurtensysteem gewerkt. Wijdenbosch was nooit van plan geweest om af te reizen naar Brussel. Namens het Nieuw Front zou Rathipal de vergadering bijwonen. De kosten voor de participatie van Panka als vaste vertegenwoordiger bij ACP worden betaald door de organisatie.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March