Crimineel Robert Apai neergeschoten
04 Sep 2014, 10:30
foto
Robert Apai alias 'Gowtoe tifi'


De politie opsporingseenheid van Regio Bijstand Team Paramaribo heeft omstreeks kwart over twaalf vanochtend de crimineel Robert Apai, bekend als Gowtoe Tifi neergeschoten na een beroving aan de Powisiestraat. De 36-jarige rover is zwaargewond door zijn twee comparanten achtergelaten.

De twee andere rovers zagen kans om tijdens het vuurgevecht dat ontstond tussen de politie en hen, te vluchten in een bosschage. Vermoedelijk hebben ze ook een schotverwonding opgelopen. Het vuurgevecht ontstond nadat de politie de achtervolging had ingezet. Apai is niet aanspreekbaar en ligt met politiebewaking in het Academisch Ziekenhuis.

Elk van de rovers was gewapend met een vuistvuurwapen. Ze probeerden het roofadres te verlaten in een zwartgelakte Toyota Caldina. De politie heeft dat kunnen voorkomen. Er is een wapen in beslag genomen en de buit van SRD 2.000, een identiteitsbewijs en een paspoort. Ook het voertuig is in beslag genomen. De politie is op zoek naar de twee andere criminelen.

Apai werd in oktober 2012 door Nederland uitgeleverd aan Suriname. Hij werd toen al langer dan een jaar gezocht. Hij is verdachte in meerdere gevallen van diefstal door geweldpleging in vereniging. In Suriname zag hij kans de gevangenis te ontvluchten.

Ala-D Media
Advertenties