Wijdenbosch: Dinsdag laatste vergadering vóór reces
29 Aug 2014, 00:00
foto
Waarnemend assembleevoorzitter Ruth Wijdenbosch.


Waarnemend assembleevoorzitter Ruth Wijdenbosch zal voor dinsdag een laatste huishoudelijke en openbare vergadering uitschrijven. President Desi Bouterse had gevraagd om het parlement dinsdag nader te informeren over de energiesituatie. "Vanaf woensdag gaat het parlement in reces", deelt Wijdenbosch Starnieuws mee.

Donderdag moest Wijdenbosch de huishoudelijke vergadering afblazen, omdat er geen quorum was. De vergadering is belangrijk omdat een besluit genomen moet worden over onder andere het budget van het parlement. Daarnaast zou er verslag uitgebracht worden door de commissie van rapporteurs. Ook het reces zou worden besproken.

Wijdenbosch heeft in eigen gelederen tegen boze gezichten moeten aankijken toen ze de openbare vergadering van donderdag niet afgelastte toen na een half uur geen quorum was. "Ik heb even gewacht omdat de coalitiefractie mij om enkele minuten vroeg. Waarom het langer geduurd heeft voor ik de vergadering opende is, omdat ik zeker wilde weten dat iemand niet twee keer getekend heeft. Er waren al 26 handtekeningen. Ik heb niet op quorum gewacht", stelt Wijdenbosch. Zij merkt op dat ze volgens haar verantwoordelijkheid als waarnemend voorzitter heeft gehandeld.

Wijdenbosch heeft donderdag iets na 18 uur haar vervanger, Ronnie Brunswijk, gemeld dat ze wegging. Zij heeft hem nog voorgehouden dat er tot die tijd vergaderd wordt, volgens afspraak. Zij had de vergadering voor een groot deel van een andere ruimte gevolgd. Brunswijk heeft besloten door te gaan met de behandeling. De openbare vergadering waarin de drie 'sociale wetten' worden behandeld, is nog steeds gaande. Brunswijk zei dat de behandeling grondig gebeurt, ook al is het grootste deel van de oppositie niet aanwezig. "Ik ben blij met de kritische behandeling", merkte Brunswijk op.
Advertenties

Wednesday 01 May
Tuesday 30 April
Monday 29 April