ACI zet zich in voor betere schoolresultaten binnenland
28 Aug 2014, 08:00
foto


Het leerkrachtenteam van het Albert Cameron Instituut (ACI) vindt dat aankomende basisschoolleerkrachten beter voorbereid moeten worden op de complexe taalsituatie in het land. Ze moeten gestimuleerd worden om les te geven in het binnenland. Het is essentieel dat stages (werkplekleren) op basisscholen in het binnenland deel uit maken van het opleidingsprogramma.

Onderzoek heeft vastgesteld dat de oorzaken voor de slechte schoolprestaties in het binnenland onder andere zijn: het gebrek aan kennis over speciale didactische middelen om met deze complexe taalsituatie om te gaan en het tekort aan bevoegde basisschoolleerkrachten, zegt ACI in een persbericht.

Het leerkrachtenteam van het ACI zoekt naar mogelijkheden om deze ‘praktijk’ die relatief wat verder weg ligt, wat dichterbij te brengen. Om de doelen te bereiken, heeft het ACI een projectplan geschreven: ‘ Werkplekleren in het binnenland van Suriname creëert gelijke onderwijskansen voor ieder kind ’. Dit projectplan is bedoeld om te komen tot een effectieve stage-opzet op basisscholen in het binnenland.

Na intern overleg was het projectplan ready om te worden gekoppeld aan een financieel plaatje en op zoek te gaan naar financieringsbronnen. Het Albert Cameron Instituut heeft haar projectplan ingediend bij ApuraNetworks een Networking & Crowdsourcing platform voor Suriname. Het platform biedt de mogelijkheid om non-profit projecten met een maatschappelijke factor in te dienen voor crowdfunding. Het ACI hoopt het gestelde doel voor het komende schooljaar te kunnen realiseren.
Advertenties