Padieboeren thuis bij Doekhie om oplossing te vinden
26 Aug 2014, 03:00
foto
Harrinanan Oemraw, voorzitter van de Surinaamse Padieboeren Associatie leest de petitie voor thuis bij assembleelid Rashied Doekhie.


Iets meer dan 200 padieboeren onder leiding van Harrinanan Oemraw zijn maandag naar het huis van parlementariër Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) geweest om zijn aandacht te vragen voor de rijstsector. Zij geven aan dat de prijs die er op dit moment geboden wordt zeker SRD 25 minder is dan de kostprijscalculatie.

De pelmolenaars willen SRD 45 neertellen, terwijl de boeren een kostencalculatie van SRD 70 hebben. Doekhie heeft de boeren aangehoord en gezegd dat zij altijd welkom zijn thuis bij hem om hun problemen aan te kaarten. Hij is volksvertegenwoordiger en zijn huis is van het volk, zei Doekhie. Om de boeren toe te spreken stond Doekhie op een stoel. Hij gaf ze door dat de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Soeresh Algoe, samen met zijn collega Winston Lackin van Buitenlandse Zaken woensdag naar Venezuela vertrekt om de laatste hand te leggen aan contracten uit de Petro Caribe deal. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij samen met de delegatie afreizen om dan dezelfde dag terug te zijn in Suriname.

Doekhie geeft aan dat donderdag, zo niet vrijdag hij samen met de minister van LVV de boeren zal uitleggen wat er is bereikt. Doekhie vroeg de boeren zich niet te laten misbruiken. Oemraw, voorzitter van de Surinaamse Padieboeren Associatie, gaf de boeren mee dat Venezuela voor een ton padie US$ 520 bereid is te betalen. Maandag hebben de padieboeren een petitie aangeboden aan districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh. Zij vragen dringende aandacht van president Desi Bouterse en LVV. Tijdens de aanbieding, waar het heftig aan toeging, waren de assembleeleden Premdew Lachman (Nieuw Suriname) en Soetimin Marsidih (Pertjajah Luhur) ook aanwezig.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April