Ex-president Colombia, nieuwe secretaris generaal Unasur
22 Aug 2014, 22:00
foto
Ernesto Samper, nieuwe secretaris generaal Unasur.


De Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur) heeft na een lang traject ex-president van Colombia, Ernesto Samper, bij consensus aangewezen als de nieuwe secretaris generaal. Hij geeft vanaf vandaag leiding aan het algemeen secretariaat. President Desi Bouterse, die nog voorzitter is van Unasur, heeft deze week de staatshoofden en regeringsleiders een brief hierover geschreven.

Nadat de termijn van Ali Rodriguez officieel was verstreken, heeft de aanwijzing van zijn opvolger lange tijd op de Unasur-agenda gestaan. Met het bereikte resultaat is hierin een oplossing gekomen, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Samper was door Uruguay en Colombia voorgedragen.

Samper zal voor twee jaren de scepter zwaaien binnen de organisatie. Hij is van 1994 tot 1998 president van Colombia geweest en heeft zich in zijn carrière ook sterk gemaakt voor de promotie van 'good governance' en de strijd tegen armoede. Minister Winston Lackin meent dat Samper met zijn staat van dienst het goede werk dat verzet is door Ali Rodriguez kan voortzetten om de regionale organisatie institutioneel te blijven versterken. De ceremoniële overdracht vindt in september in Venezuela plaats.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April