PL biedt verontschuldiging aan over omissie rond SMA
21 Aug 2014, 04:00
foto


Pertjajah Luhur (PL) betreurt het dat door een misverstand de partij heeft meegedeeld dat een vertegenwoordiger van de Surinaamse Mosliem Associatie (SMA) ook geselecteerd is voor de bedevaart naar Mekka. Na de mededeling van partijvoorzitter Paul Somohardjo verklaarde voorzitter Michel Soebhan van SMA dat zijn organisatie nooit financiering van een hadj-ganger naar Mekka zou accepteren.

Ilahibaks Abdul van de moskee Noerejekien in Hampton Courtpolder blijkt niet aangesloten te zijn bij SMA. "Wij hebben helemaal geen leden in dat gebied en ook geen moskee", zegt Soebhan aan Starnieuws. Door een misverstand is de SMA in beeld gekomen bij de PL. "Wij bieden onze oprechte verontschuldiging hiervoor aan", zegt partijvoorzitter Somohardjo.

De PL stelt geen politieke munt te willen slaan uit de afvaardiging van vijf hadj-gangers naar Mekka. Hadj-ganger Ilahibaks Abdul, voorzitter van de moskee Noerejekien, opereert zelfstandig. "Dat hij niet aangesloten is bij een overkoepelende organisatie, is voor ons niet van doorslaggevend belang. Wat voor ons het belangrijkste is, is dat deze persoon een moslim is en geselecteerd is op basis van zijn inzet en bereidwilligheid zijn religie uit te dragen", zegt de PL.
Advertenties