Miskin geeft ambtenaren het goede voorbeeld
20 Aug 2014, 02:00
foto
Minister Michael Miskin op de lichaamscompositie weegschaal in aanwezigheid van de initiatiefgroep die het personeel van ATM zal meten op gewicht, vet en spiermassa.


Minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) geeft zijn ambtenaren het goede voorbeeld. Miskin, die last heeft van overgewicht, is onder begeleiding van zijn diëtiste en met behulp van de lichaamscompositieweegschaal binnen vier maanden 15 kilo afgevallen. Hij heeft deze week twee lichaamscompositieweegschalen aangeboden aan een initiatiefgroep op het ministerie van ATM die het personeel op het ministerie in de gelegenheid zal stellen zich te laten meten op gewicht, lichaamsvet en spiermassa.

De werkgroep staat onder leiding van John Courtar, hoofd Medisch Bureau bij de Arbeidsinspectie. De weegschalen meten onder meer het vet rondom de organen, de BMI (Body Mass Index); dit is de verhouding van het gewicht ten opzichte van de lengte en het lichaamsvet. Binnenkort zal Miskin nog enkele van deze geavanceerde weegschalen ter beschikking stellen aan de initiatiefgroep.

Gezonde voeding
Miskin hoopt dat zijn medewerkers zijn voorbeeld zullen volgen en kiezen voor gezonde voeding. “Weet wat u koopt en kookt”, zegt hij. De minister van Volksgezondheid, Michel Blokland, heeft onlangs bekendmaakt dat zestig procent, dus meer dan de helft van de Surinaamse samenleving aan overgewicht lijdt.

Miskin wil via de CLO bereiken dat ambtenaren via het Staatsziekenfonds (SZF) optimaal gebruik kunnen maken van de professionele begeleiding van diëtisten en fysiotherapeuten om snel en deskundig af te vallen. Hij heeft hierover een gesprek gehad met de voorzitter van de CLO, Ronald Hooghart die zitting heeft in het stichtingsbestuur van het Staatsziekenfonds. Miskin pleit voor verruiming van consultatie bezoeken aan de diëtist van vijf naar 12 keren per jaar. Ook moet de huisarts kunnen verwijzen naar de fysiotherapeut. Nu is het zo dat het SZF een deel van de kosten terugbetaalt voor 10 behandelingen per jaar, zegt de voorlichting van ATM.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April