Dienstverlening AZP verrijkt met nieuwe apparatuur
19 Aug 2014, 01:00
foto
Simulatiekamer (Foto: AZP)


De Intensive Care Unit (ICU) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft maandag een medisch simulator (Critical Care Simulator (CC-Sim) en een echo apparaat ontvangen uit handen van de president-commissaris van de Kuldipsingh Group, Baan Stoop. Naast deze twee donaties ter waarde van USD 115.000, vond ook de officiële overdracht plaats van drie Prismaflex (CVVH) dialyse apparaten, aangeschaft door het AZP.

Antoine Brahim, directeur van het AZP, zegt dat met deze giften weer een stap vooruit is gedaan naar betere gezondheidszorg voor de gemeenschap. Hij geeft aan dat AZP bezig is te transformeren naar een Academisch Medisch Centrum voor geheel Suriname.

Trainingsinstituut
Het echoapparaat zal voornamelijk worden ingezet bij noodgevallen voor het stellen van diagnoses en zal ook gebruikt worden bij bepaalde procedures zoals het inbrengen van centrale- en dialyse lijnen, wat de patiëntveiligheid zal doen toenemen. De Critical Care Simulatie Unit (CC-SIM) is een primeur voor Suriname, waarbij verpleegkundigen en artsen getraind en hun kennis en kunde getoetst kunnen worden door middel van simulatie trainingen met speciale mannequins en virtuele patiënten monitoren.

De coördinatie van de CC-SIM is in handen van het hoofd van de ICU, Navin Ramdanie. Leermodules en scenario’s zullen modulair aangeboden worden aan de zorgverleners en zullen een terugkerend karakter hebben. Dit trainingsinstituut zal voldoen aan internationale standaarden, zei Brahim in zijn toepspraak.

AZP zal door dit instituut kunnen beschikken over een QRT (Quick Response Team) die hulp zal bieden aan acuut bedreigde patiënten in het ziekenhuis, alsook een reanimatie team (CPR-team). Deze diensten zullen in de toekomst aangeboden kunnen worden aan andere ziekenhuizen (tegen betaling aan AZP) en ingezet worden voor trainingen in de ambulante zorg.

Een team medewerkers van het AZP is in Nederland volledig getraind in het gebruik en onderhoud van de apparaten. Hierna hebben verpleegkundigen van de Intensive Care Unit in Suriname ook een opleiding gevolgd, zegt de voorlichting van het AZP
Advertenties

Wednesday 01 May
Tuesday 30 April
Monday 29 April