VHP-jongeren zoeken kiezers op tussen 18 en 30 jaar
15 Aug 2014, 02:00
foto
De 'Meet the Youth' campagne van de VHP is donderdag gestart aan de Agraweg. Partijleider Chan Santokhi (midden) geeft het startsein. (Foto: René Gompers)


De VHP gaat een intensieve ‘huis aan huis’ campagne voeren onder de jongeren. De jongerenafdeling van de partij heeft aan de hand van onderzoeksresultaten ruim 100.000 personen in beeld gebracht die voor het eerst gaan stemmen en voor de tweede keer naar de stembus zullen gaan.

“Wij weten ook waar de mensen wonen”, deelt Rites Sardjoe, voorzitter van VHP-jongeren mee. “Onderzoek heeft ook uitgewezen dat ‘persoonlijk contact’ de beste manier van campagne voeren is.” De ‘Meet The Youth’ campagne is donderdag begonnen aan de Agraweg te Kwatta en is gestart door Chan Santokhi, voorzitter van de VHP.

Er zijn 34.000 ‘first voters’ en 60.000 ‘second voters’ in de leeftijdsgroep van 18 tot 30 jaar door de politieke partij geïdentificeerd. Heel veel van deze kiezers weten nog niet op wie zij gaan stemmen in 2015. “Het komt vaak voor dat jongeren niet gaan stemmen omdat ze er het belang van niet inzien”, merkt Sardjoe op. “Wij gaan ze wijzen op hun recht en plicht als burger. Wij gaan ze bewust maken van deze kans om verandering te brengen in het land.” De stemmen van deze doelgroep zijn belangrijk voor het halen van zetels volgens de berekeningen van het onderzoek. “Ook al stemmen de ‘dertigplussers’ op de partijen waarop ze eerder hebben gestemd, kan het Nieuw Front ruim binnenkomen als de stemmen van de jongeren binnengehaald worden”, meent Sardjoe.

Santokhi wandelde met de jongeren mee naar de adressen die in het bestand zijn opgenomen. Af en toe stond hij ook de ‘aangemerkte’ personen te woord. “De campagne wordt in alle districten uitgevoerd waar we kernen hebben”, deelt Santokhi mee. “We komen niet met beloftes maar met concrete en uitvoerbare zaken. We weten al wat de jongeren het meest bezighoudt. Elke stem telt. Elke stem moeten we bij de mensen thuis halen.”

René Gompers

Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September