Parmessar: Gajadien moet zich aanmelden bij OW
01 Aug 2014, 06:00
foto


Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) heeft de ambtenaar Asiskumar Gajadien, die ook assembleelid is, gevraagd om zich te verweren over negatieve uitlatingen over het beleid in de media. De bewindsman schrijft Gajadien dat hij in oktober 2010 ontheven is als onderdirecteur Administratie en ter beschikking is gesteld van de minister. "Ondanks herhaalde aanzeggingen, heeft u tot nu toe nagelaten zich te melden voor het verrichten van werkzaamheden, terwijl u maandelijks salaris ontvangt", stelt Parmessar. Starnieuws heeft de hand weten te leggen op de brief.

Gajadien heeft onder andere via Apintie televisie en Dagblad Suriname in juli uitlatingen gedaan, die niet in goede aarde zijn gevallen bij Parmessar. Het gaat bij Parmessar om de uitspraak: Bij Openbare Werken hebben wij Abrahams de eerste gehad, nu hebben we Abrahams de tweede. Als u ziet, allerlei zaken, gaat u na hoeveel openbare aanbestedingen afgelopen jaren plaats heeft gevonden bij het ministerie van Openbare Werken, op welke wijze allerlei werkzaamheden gegund worden aan bevriende bedrijven of vrienden. De bewindsman vindt dat de opstelling van Gajadien niet van loyaliteit getuigt naar de werkgever, noch naar zijn directe leidinggevende, in deze de minister van OW.

Verplichting jegens samenleving
"De minister handelt net als zijn voorganger Ramon Abrahams om mij als ambtenaar aan te spreken om mijn kritische houding als assembleelid te beïnvloeden. Ik heb de verplichting op mij genomen toen ik beëdigd werd als assembleelid om mijn plicht jegens het volk na te komen. Ik heb gezworen om naar eer en geweten te handelen", zegt Gajadien om commentaar gevraagd aan Starnieuws. Hij merkt op dat de minister bliksemgoed weet dat hij verantwoording verschuldigd is in De Nationale Assemblee. Hij was ook jarenlang parlementariër. Met de brief wil de minister zaken omkeren, stelt Gajadien.

Op de vraag waarom hij zich niet aanmeldt bij OW, geeft Gajadien aan dat hij zijn ontheffing als onderdirecteur heeft aangevochten. Er is een rechtszaak hierover gaande. Gajadien neemt geen genoegen met 'gewijzigde beleidsinzichten' als reden. "Ik ben ontheven uit mijn functie, maar ik heb geen andere functie gekregen. Wat voor werkzaamheden moet ik verrichten? Bovendien is er nog geen uitspraak gekomen in de rechtszaak", voert Gajadien aan.

"Over ambtenaar zijn en tegelijk assembleelid, heb ik als eerste in het parlement aangekaart dat er regelingen moeten worden getroffen. Assembleevoorzitter Simons zou deze kwestie weer aan de orde stellen. Dit is niet gebeurd. Het is nodig om deze aangelegenheid te regelen", vindt Gajadien. Een ambtenaar die minister wordt, krijgt in die periode geen salaris, maar kan weer terug in de ambtenarij. Ook de pensioengrondslag blijft. Gajadien hoopt dat er regelingen worden getroffen, want bijkans 75% van de leden is ambtenaar.

U kunt de brief van de minister van Openbare Werken hier downloaden.
pdf-icon.gif brief_OW-minister.pdf                
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April