Scholen gaan strijd aan voor beste natuurschildering
01 Aug 2014, 04:00
foto


De St. Helenaschool, Albergaschool, St. Clement school, Emmaschool, Kennedyschool en de St. Stephanusschool doen vandaag mee aan het project Switi Rauw battle of the schools”. Dit evenement wordt door de kunstenaarsbeweging ‘Switi Rauw’ georganiseerd in samenwerking met de Suriname Conservation Foundation, die voor financiering zorgt.

Onder begeleiding van de kunstenaars van Switi Rauw, zullen de leerlingen van de scholen een muurschildering over de natuur maken. De schilderingen worden geplaatst tussen acht uur ’s morgens en één uur in de middag. Ook de Ritfeldschool doet mee aan de actie. De muurschildering van deze school is op 31 juli geplaatst. Het eindresultaat zal wel pas op 1 augustus te zien zijn op de FB-pagina van Switi Rauw.

Aan het eind wordt er door een deskundige jury de winnende muurschildering gekozen. De uitslag wordt op 14 augustus bekendgemaakt. De school wint een desktop computer en een geldbedrag en de begeleidende artiest een laptop met Wacom.

De streetart-organisatie Switi Rauw is een initiatief van Hedy Tjin (Nederland) en Kevin Headley (Suriname). Samen met een tiental jonge kunstenaars maken zij vanaf 2012 grauw-grijze, lelijk verwaarloosde muren in de historische binnenstad van Paramaribo mooi met legale straatkunst. Zij hopen zo eveneens bij te dragen aan toerisme bevordering en een bruisende kunstleven dat jonge mensen aanspreekt. Op gezette tijden heeft het collectief telkens één muur op straat verfraaid en ook muren van ziekenhuizen en sociale instellingen met kunst opgefleurd. Vorig jaar werd het ‘Switi Rauw’ Streetart Festival 2013 gehouden onder grote publieke belangstelling, zegt de organisatie.
Advertenties