Veiligheid en hygiëne prioriteit voor recreatieoorden
22 Jul 2014, 22:00
foto
Houders recreatie-oorden bij de evaluatie meeting op het commissariaat van Para. (Foto: BIC-Para) vandaag.


Overheidsinstanties en houders van recreatieoorden zullen in de komende vakantieperiode nauw samenwerken om de vakantieoorden in Para tijdens de komende vakantieperiode veilig en schoon te houden. Vandaag is op het commissariaat van Para een evaluatiemeeting gehouden met houders van recreatieoorden waarin de voorwaarden bij het exploiteren van een recreatieoord zijn besproken.

Alcoholmisbruik, politiesurveillance op de oorden en op de openbare weg, hygiëne en brandpreventie zijn onderwerpen geweest van de bijeenkomst. De frequentie van vuilophaal in recreatieoorden zal verhoogd worden en het commissariaat zal extra personeel inzetten om het district schoon te houden. De beheerders moeten alles in het werk stellen om samen met de overheidsinstanties en andere hulpdiensten, ongeregeldheden op hun oord te voorkomen.

Alcoholvrije dag
Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) zal controle uitoefenen op de veiligheid van voedsel dat aan de man wordt gebracht, de persoonlijke hygiëne van keukenpersoneel, watervoorziening met gezuiverd leidingwater en de plaatsing van sanitaire voorzieningen, zodat er geen gevaar dreigt voor inmenging met het zwemwater. Het plaatsen van zichtbare diepte latten die de diepte aanduiden en de aanwezigheid van goed getrainde lifeguards zijn ook als voorwaarden opgenomen in de toestemmingsbrief.

De politie zal de surveillance op de weg opvoeren en vraagt aan de oordhouders om ongeregeldheden tijdig aan te geven. De brandweer zal voorlichting geven over brandpreventie. Voor het afschieten van vuurwerk op recreatie-oorden moet schriftelijke toestemming gevraagd worden, zegt het BIC-Para. De houders van recreatie-oorden zullen op voorstel van het commissariaat van Para op een vaste dag in de week, een alcoholvrije dag hebben. De maatregel moet de bezoekers stimuleren tot alcoholvrije recreatie.
Advertenties