Voorbeschouwing Duitsland versus Argentinië
13 Jul 2014, 15:00
foto


Wanneer Duitsland en Argentinië om 16:00 uur de aftrap doen in het Estadio do Maracana te Rio de Janeiro, markeert dat de start van de laatste wedstrijd van het WK. Wereldwijd zullen voetballiefhebbers afgestemd zijn om de finale strijd tussen Europa en Zuid-Amerika gade te slaan. De wedstrijd zal onder leiding staan van de Italiaanse arbiter Nicola Rizolli.

Duitsland heeft in aanloop naar de finale enkele indrukwekkende resultaten geboekt. Zo werd Portugal in de openingswedstrijd met 4-0 verslagen, maar indrukwekkender was de afslachting van gastland Brazilië met maar liefst 7-1. Duitsland kwam tegen verdedigend ingestelde tegenstanders moeilijk uit de verf, maar tegenstanders die vaak de aanval zochten waren koren op de Duitse molen. Duitsland speelt niet met vedettes, maar met een team goede spelers die bereid zijn voor mekaar te werken en het groepsbelang laten prevaleren boven het persoonlijk belang. Het resultaat van deze zakelijke benadering liegt er niet om, want dit Europees land staat vandaag niet alleen in de finale van het belangrijkste voetbalevenement ter wereld, maar is ook een grote kanshebber op de titel.

Argentinië beleeft tot nu toe geen geweldig toernooi, maar is er vreemd genoeg wel in geslaagd om al zijn wedstrijden te winnen. De Zuid-Amerikaanse vertegenwoordiger heeft weinig indruk gemaakt in de voorbije wedstrijden en moest het telkens hebben van een gril van een van zijn sterspelers. Het land is zwaar afhankelijk van Lionel Messi die tot nu toe een zeer matig optreden heeft. De vedette wandelt grote delen van de wedstrijd en maakt weinig tot geen acties. In de halve finale heeft Javier Mascherano zich ontpopt tot de redder van de 'Albicelestes', door in blessuretijd een doelpoging van Arjen Robben te blokkeren. Gonzalo Higuain en Enzo Perez zorgden toen voor het aanvallende gevaar, maar kwamen niet tot scoren. Messi die het hele seizoen al anoniem gespeeld heeft, zal vandaag moeten laten zien waarom hij tot de beste voetballers ter wereld gerekend word.

In dit finaal treffen zal het zeker niet aan spanning ontbreken, maar het is hoewel voor de hand liggend, niet vanzelfsprekend dat de Duitsers er met de beker vandoor zullen gaan. Indien de Argentijnen vanuit een gesloten verdediging Messi middels diepe passen lanceren, kan de uitslag nog verrassend zijn. De tijd zal het leren...

Mireille Hoepel
Advertenties