Pollack treedt uit hoofdbestuur NPS
22 Apr 2014, 01:00
foto
Remi Pollack geen secretaris meer van de NPS. (Foto: website NPS)


Remi Pollack heeft zijn functie als secretaris van de Nationale Partij Suriname (NPS) neergelegd. Dit heeft hij op schrift overhandigd aan voorzitter Gregory Rusland tijdens een spoedbestuursvergadering maandagavond in Grun Dyari.

Pollack blijft lid van de Nationale Partij Suriname. Hij heeft in de vergadering uitgelegd dat hij zijn bijdrage wil leveren om Commewijne te helpen ontwikkelen. Door de functie van districtscommissaris te aanvaarden, kan hij zijn jarenlang gekoesterde wens in vervulling doen gaan.

Starnieuws verneemt dat het heftig aan toe gegaan is op de bestuursvergadering. Enkele bestuursleden hebben Pollack ongezouten de waarheid gezegd. De NPS heeft er niet voor gekozen om een samenwerking aan te gaan met de Nationale Democratische Partij. Hem is uitgelegd dat districtscommissaris een politieke functie is.

Rusland heeft eerder aangegeven dat de partij niemand zal beletten om functies te bekleden. Het lidmaatschap van het hoofdbestuur van de partij strookt niet met het accepteren van een politieke functie. Pollack is geen hoofdbestuurslid meer, maar zegt NPS'er te zullen blijven. Pollack wordt woensdag beëdigd als districtscommissaris. Ook de drie nieuwe ministers en een onderminister zullen dan worden beëdigd door president Desi Bouterse.
Advertenties