Ingrid Karta-Bink, dc Commewijne af
17 Apr 2014, 17:07
foto
Dc Ingrid Karta-Bink draagt over aan Mike Nerkust van Paramaribo Zuidwest.


Ingrid Karta-Bink is geen districtscommissaris (dc) meer van Commewijne. Ze heeft zojuist op het ministerie van Regionale Ontwikkeling ten overstaan van minister Stanley Betterson overgedragen aan de dc van Paramaribo Zuidwest, Mike Nerkust.

Dat ze nu districtscommissaris af is, is het gevolg van de uitzetting van de Pertjajah Luhur (PL) uit de coalitie. Ze is ter beschikking gesteld van de minister. Dc Nerkust neemt per onmiddellijke ingang waar in dit district.
Bij de overdracht heeft Betterson de dc bedankt voor haar bewezen diensten. De dc die rekening mee hield dat ze haar diensten zou moeten beëindigen, wenste haar opvolger veel succes toe. Ook Nerkust bedankte Bink voor haar diensten en wenste haar veel succes toe in haar verdere carrière. Bink gaf tot vandaag nog aan Starnieuws mee te zullen werken tot de laatste minuut. Haar positie was wankel alsook van alle andere hoge politieke posten die vertegenwoordigers van PL bekleden.

President Desi Bouterse heeft eerder aangekondigd dat diverse posten die PL toppers invullen ingeruild zouden worden. Dit geldt ook voor de diplomatieke posten. Tot nu toe is dit nog niet het geval, echter is het zo dat vanuit Buitenlandse Zaken de aanzet hiertoe al gestart is. Nadat maandag bekend werd dat er een breuk is gekomen in de coalitie, heeft Bink meteen met haar staf vergaderd. Zij heeft haar medewerkers en tijdens de districtsraadsvergadering gevraagd om door te gaan met het goede werk, mocht zij worden vervangen.

Ala-D Media
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March