ICT-AS houdt summit om ontwikkelingen te presenteren
16 Apr 2014, 02:00
foto
Robert Hahn voorzitter ICT-AS, geflankeerd door de bestuursleden Achmed Neijhorst, (links) en Gregory Tai A Pin. (Foto: Raoul Lith)


Informatie- en communicatietechnologie (ict) is in Suriname in de lift. Om de gemeenschap dichter bij de ict-branche te brengen, wordt de tweede ‘ICT Summit Paramaribo’ georganiseerd door de ICT Associatie Suriname (ICT-AS). Met het thema ’Connect Explore Develop’ kan het publiek van 5 juni tot 6 juni kijken wat de ontwikkelingen zijn op dit gebied. “De Summit is voor eenieder bedoeld, niet perse voor ict-ers”, zegt Robert Hahn voorzitter van ICT-AS.

“Ict in de wereld gaat ontzettend hard en wij kunnen ons niet permitteren als individu of als bedrijf maar zeker niet als land om steeds niet te weten wat er gebeurt op dit gebied”, meent Hahn. Volgens hem kan het juist een mogelijkheid zijn voor Suriname om verder te komen. Hahn zegt die discussies te willen voeren op de summit. “Het is daarom belangrijk dat ook ondernemers, managers aanwezig zijn”.

De summit bestaat uit twee delen. Verschillende bedrijven zullen de mogelijkheden presenteren waarvoor ict allemaal gebruikt kan worden. Maar ook bestaat de mogelijkheid dat mensen zich kunnen inschrijven om trainingen te volgen van de Internationale trainers. “Het is een mogelijkheid voor veel mensen om te netwerken buiten de grenzen”, vertelt de ICT-AS voorzitter.

Vorig jaar is de summit een succes geweest. Bij de afsluiting is er een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen ICT-AS en de Curaçao Information & Communication Association (CICA). Hahn geeft aan dat deze overeenkomst ook al vruchten heeft afgeleverd. “Twee studenten van het Natin die ict studeren hebben de mogelijkheid gekregen om op Curaçao stage te mogen lopen. Op het het gebied van ict-onderwijs hebben zij een zekere voorsprong”. Zo is het ICT-AS op zoek naar meer mogelijkheden om ict in het onderwijs een belangrijke plaats te geven.

Raoul Lith
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April