Apotheek AZP eerste met 'cleanroom'
16 Apr 2014, 04:00
foto


Verschillende medewerkers van Apotheek AZP zijn getraind om te werken in de vorige maand in gebruik genomen cleanroom. Het gaat om apothekersassistenten, interieur verzorgsters en een apotheker die met goed gevolg een twee weken durende training hebben doorlopen die is gegeven door Anneke Barelds, GMP consultant Pharmatech Training Nederland.

In het vierde kwartaal van dit jaar zullen medewerkers een opleiding volgen om geneesmiddelen tegen kanker te vervaardigen in de cleanroom. De apotheek van het AZP is de eerste apotheek met een cleanroom in Suriname. Hiermee is een belangrijke stap gezet om geneesmiddelen volgens internationale GMP standaarden te kunnen produceren, zegt de voorlichting van de apotheek. Begonnen is met de productie van oogdruppels. Het assortiment kan op den duur worden uitgebreid met farmaceutische preparaten die eerder niet in Suriname konden worden vervaardigd.

De cleanroom bestaat uit een ruimte voor risicovolle bereidingen, met name cytostatica (geneesmiddelen tegen kanker), en niet risicovolle bereidingen, onder andere oogdruppels. De werkomgeving is zodanig ontworpen dat in schone lucht zonder stofdeeltjes en micro-organismen geneesmiddelen kunnen worden geproduceerd. Alle medewerkers betreden de ruimte via een luchtsluis en dragen vervolgens speciale kleding, handschoenen, muts, mondmasker en apart schoeisel.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April