Randjietsingh: Vervroegde verkiezing uitschrijven
14 Apr 2014, 16:45
foto
Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh


De fractieleider van het Nieuw Front, Radjkoemar Randjietsingh, vindt dat president Desi Bouterse het beste vervroegde verkiezingen kan uitschrijven. "Het is allang duidelijk dat de coalitie geen hechte eenheid vormt. Pertajah Luhur en A Combinatie werden nauwelijks betrokken. Nu is Pertjajah Luhur uit de coalitie gezet.

De schuld van niet uitvoeren van beloften wordt in iemand anders schoenen geschoven", zegt Randjietsingh aan Starnieuws. Hij merkt op dat Bouterse nu weer een excuus heeft gevonden waarom beloften niet zijn ingelost. "Het is de president die niet in staat geweest is om de coalitie bijeen te houden. Er waren steeds spanningen", stelt de politicus.

Randjietsingh merkt op dat alle ogen nationaal en internationaal gericht zijn op de verkiezingsorganisatie. Nu Pertjajah Luhur uit de regering is, wordt het belangrijk wie de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken zal worden. Dit ministerie is belast met de organisatie van de verkiezingen. "Er zijn wettelijke regels waarin alle zaken die te maken hebben met de organisatie van de verkiezingen zijn vastgelegd. Wij gaan ervan uit dat de regels worden nageleefd", benadrukt Randjietsingh.
Advertenties