Jennifer Simons blaast assembleevergadering af
14 Apr 2014, 11:15
foto


Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft de openbare vergadering van De Nationale Assemblee die voor negen uur vanmorgen gepland stond, afgeblazen. Op de agenda stond de aanvang van de begrotingsbehandeling. Van de coalitie hadden 19 personen de presentielijst getekend. Er zijn 26 leden nodig om een vergadering te beginnen.

Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, zegt aan Starnieuws dat hij verbaasd is door de handelwijze van Geerlings-Simons. Hij vertelt dat hij zich samen met zijn fractie op de eerste verdieping bevond en ze hadden vergaderd. Afgesproken was om quorum te verlenen voor de vergadering. “Maar omdat we wisten dat Ronny Brunswijk er nog niet was, zijn we niet naar beneden gegaan,” zegt Somohardjo.

“En zonder enige afstemming, heeft de parlementsvoorzitter de vergadering afgeblazen,” stelt Somohardjo die zijn verbazing over de handeling nog niet te boven is. “Er is niemand naar boven gestuurd om ons te roepen, we zijn verrast.”

Met de 6 leden van de PL-fractie zou het aantal vanmorgen komen op 25, dus was de aanwezigheid van Brunswijk cruciaal. Zowel Somohardjo als Brunswijk zijn vrijdag overigens niet gekend bij het uitschrijven van de vergadering vanmorgen. Het is nog onduidelijk wat er verder zal gebeuren met de begrotingsbehandeling.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April