Castelen wacht op behandeling wet minimumloon in DNA
13 Apr 2014, 18:00
foto
SPA-voorzitter Guno Castelen spreekt de structuren van de partij toe. (Foto: René Gompers)


Assembleelid Guno Castelen, die herkozen is als voorzitter van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA), is niet te spreken over dat de raad van ministers de ontwerpwet minimumloon drastisch heeft veranderd. De politicus zei zaterdag nadat hij herkozen was dat wanneer de ontwerpwet in De Nationale Assemblee (DNA) wordt behandeld, hij zijn mening hierover niet onder stoelen of banken zal steken.

Castelen vindt het geen stijl dat niet is gewacht op de vakbeweging, maar de veranderingen zijn doorgedrukt. Hij haalde aan dat de voorzitter van C-47, Robby Berenstein voor het werk in het buitenland was, toen de raad van ministers essentiële verandering aanbracht in het ontwerp, zonder de visie van de vakbeweging mee te nemen. De SPA-voorzitter vindt dit ongehoord. Hij vindt dat de ontwerpwet is doorgedrukt door de raad van ministers.

"Er moet een wet op minimumloon komen, maar deze moet goed zijn", benadrukt de politicus. Hij is het eens met Berenstein dat in het ontwerp geen kleine zelfstandigen opgenomen worden. "Het gaat om loon en geen inkomsten", stelt Castelen. Hij wijst er op dat de werkende klasse vertegenwoordigd is in De Nationale Assemblee. Hij zal opkomen voor hun belangen.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April