DNA-leden eisen verklaring over maatregel babyvoeding
03 Apr 2014, 08:00
foto


Assembleeleden eisen een verklaring van de regering over de maatregel die is genomen rond babyvoeding. Per 1 april kost een blik babyvoeding van het merk Nutrilon SRD 9,50 bij de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD). Voorheen kostte een blik SRD 4,75. Per 1 juli moeten consumenten de blikkenvoeding voor de marktprijs aanschaffen. De overheid is bezig de subsidie stop te zetten.

''Wij willen een verklaring van de regering'', zeggen zowel oppositie als coalitie. Diana Pokie (A Combinatie), Sheilendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) , Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP), Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) en Henk Ramnandanlal (Mega Combinatie/PALU) verwachten dat de regering op korte termijn met een verklaring zal komen. DNA-leden vinden de maatregel van de regering niet correct. ''Ik kan me niet voorstellen dat de regering gaat bezuinigen op middelen die bestemd zijn voor baby's. Dit project wordt al jaar in jaar uit ondersteund door verschillende regeringen'', reageert Wijdenbosch verontwaardigd. Ze zegt dat op deze manier het de slechte richting in kan gaan met de gezondheid van kinderen. Ze vindt dat de regering juist moet gaan bezuinigen met het kabinet en de verschillende ministeries.

Negatief effect
Ook Bouva vindt dat deze maatregel een negatief effect zal hebben op de gezondheid van kinderen van vooral zwakke gezinnen. ''Ik vraag me af wat de regering met de middelen doet. Steeds merk je dat er een verkeerde prioriteit wordt gegeven als het aankomt op het nemen van beslissingen. En nu worden kleine kinderen de dupe ervan'', vindt Girjasing. Volgens Wijdenbosch is de regering financieel vastgelopen en kan daarom de subsidie niet meer betalen.

Ramnandanlal en Pokie willen eerst weten waarom de regering deze maatregel heeft getroffen. ''Ik begrijp dat er bezuinigd moet worden, maar dit moet worden gedaan aan de hand van beleidsprioriteiten. Op dit ogenblik is de burgerij onaangenaam verrast'', meent Pokie. Ze zegt dat de regering reeds vanaf haar aantreden slecht communiceert. Ze voorspelt ondervoeding onder kinderen die sterk afhankelijk zijn van Nutrilon.

ASP
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April