Suriname werkt aan rapport Millennium Doelen
19 Feb 2014, 03:00
foto
Ellen Naardendorp, directeur van Buitenlandse Zaken installeert de redactiecommissie.


Suriname moet op de algemene ledenvergadering in het vierde kwartaal van dit jaar rapporteren aan de Verenigde Naties (VN) over de voortgang van de acht Millennium Doelen (MDG’s) in Suriname. Om dit document voor elkaar te krijgen zijn mensen van verschillende organisaties en ministeries bij elkaar gekomen om in een workshop van gedachten te wisselen over de laatste stand van zaken.

Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) is technisch belast met de rapportage, onder verantwoordelijkheid van het ministerie van Buitenlandse zaken. Het ABS trekt de technische kant en coördineert de data vanuit de ministeries. “Ik denk dat we in de meeste gevallen wel 'on track' zijn. Waar we sowieso goed zitten is het terugdringen van baby- en kindersterfte", zegt Iwan Sno, directeur van het ABS. Zijn doel is om een goed rapport in te dienen voor wat betreft de aantallen en de kwaliteit van de data die gerapporteerd worden. “Natuurlijk wil iedereen laten zien dat het goed gaat, maar je moet de realiteit laten zien, op basis van de beste data”, stelt de ABS-directeur in gesprek met Starnieuws.

Suriname heeft in 2009 voor het laatst gerapporteerd aan de VN over de MDG’s. “Het succesverhaal in dat jaar was malariabestrijding. Overal in het binnenland was er een campagne op touw gezet om malaria tegen te gaan”, zegt Sno.
Dinsdag hebben de drie technische clusters data voor het MDG-conceptrapport gepresenteerd tijdens een MDG 2014 workshop in het Lalla Rookh gebouw. Om dit te finaliseren is een redactiecommissie benoemd van vertegenwoordigers van het ABS, Buitenlandse Zaken, Nimos en het Planbureau.

Raoul Lith
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April