Poeketi wint Kime Opo Yari Toernooi 2014
09 Feb 2014, 22:20
foto


Sport Instituut Poeketi heeft het Kime Opo Yari Toernooi 2014 gewonnen. Ze hebben 8 gouden medailles binnengehaald. Als tweede is Karateschool Seiken geëindigd, terwijl Karateschool Lelydorp genoegen moest nemen met de derde plaats.

Behalve deze drie organisaties hebben ook Sport Instituut Bushido en Karateschool Funagoshi meegedaan aan het toernooi. Het sportevenement van zaterdag en zondag is gehouden met het oog op het 23-jarig bestaan van Sport Instituut Kime. De laatste keer dat Kime een toernooi had georganiseerd was op 11 juli 2009, het Copa Simon Bolivar Toernooi.

In totaal hebben 129 karateka’s meegedaan aan de wedstrijden in de Chinese Hal. De sportscholen hebben het belang van wedstrijden benadrukt. Ze zeggen dat ze niet alleen kunnen wachten op het overkoepelend orgaan, de Surinaamse Karate Associatie. Om de beurt hebben vier karatescholen sinds 2009 zelf toernooien georganiseerd.

De sportiefste deelnemer bij de jongens is geworden Daniel Chandoesingh van Sportschool Kime en bij de meisjes is dat Ishiqa Bisai van Funagoshi.
Advertenties