Samenwerking voor energie voorziening binnenland
25 Sep 2013, 03:00
foto
Leeroy Jack van stichting Wan Mama Pikien en directeur Orlando Olmberg van Guguplex Technologies SAC.


Binnen een jaar moeten diverse dorpen in het Langu-gebied in het district Sipaliwini voorzien worden van permanente stroomvoorziening onder meer via zonne-energie. Guguplex Technologies SAC en stichting Wan Mama Pikien hebben hiertoe een overeenkomst getekend. Het binnenland moet over duurzame en toegankelijke energie kunnen beschikken.

Om dit doel te realiseren zal er samengewerkt worden met de overheid en andere belangengroepen. In het Langu-gebied zal er een pilot project worden gedraaid. In een later stadium zal dit project ook in andere gebieden worden uitgevoerd. In het Langu-gebied is de stichting Wan Mama Pikien samen met ZZG reeds bezig een 'Fair Economic Development' project uit te voeren waarbij de maripa olieketen wordt ontwikkeld.

Stichting Wan Mama Pikien is een paraplu organisatie die zes regionale organisaties van het binnenland vertegenwoordigt:
1. Ana Makandi (AM) Regionale Organisatie Paamaka,
2. Okanisi Sidon Libi (OSL) Regionale Organisatie Tapanahony/Lawa
3. Langu Tide (LT) Regionale Organisatie Langu (Gran Lio)
4. Heepi U Seei (HUS) Regionale Organisatie district Brokopondo
5. Meni Mi (MM) Regionale Organisatie Matawai (Boven Saramacca)
6. Bia Hati (BH) Regionale Organisatie Pikien Lio en omgeving (Boven Suriname)

De stichting Wan Mama Pikien maakt zich sterk voor sociaal economische ontwikkeling van het binnenland. Dit doet zij onder meer door samen te werken met bedrijven en organisaties met gelijksoortig streven.
Advertenties