Grote projecten Staatsolie lopen gestaag
18 Sep 2013, 17:00
foto


In het laatste kwartaal van 2014 moet het Raffinaderij Uitbreidingsproject van Staatsolie Maatschappij Suriname NV worden opgeleverd. Alle 24 in het buitenland gefabriceerde modules zijn al aangeleverd in Suriname. In het eerste halfjaar was 55% van de werkzaamheden al uitgevoerd.

De uitbreiding kost Staatsolie US$ 760 miljoen en kan de Staat in de productiefase jaarlijks US$ 100 miljoen extra opleveren. De afhankelijkheid van importolie van het land wordt met de nieuwe raffinaderij drastisch teruggedrongen.

Het bedrijf is ook tevreden over de vorderingen in de uitbreiding van de elektriciteitscentrale van dochtermaatschappij Staatsolie Power Company Suriname. Dit project moet in het eerste kwartaal van volgend jaar zijn voltooid. Het opwekvermogen zal dan meer dan verdubbeld worden, van 28 naar 62 megawatt.

Voor wat betreft het ethanolproject heeft de directie groen licht gehad van de raad van commissarissen om over te gaan tot uitvoering van de commerciële fase. Van 2010 tot 2013 heeft Staatsolie een proefproject uitgevoerd naar de haalbaarheid van de productie van ethanol uit suikerriet, het Wageningen Ethanol en Suikerproject. De resultaten van de proef waren boven verwachting.

Sunday 22 April
Saturday 21 April
Friday 20 April