Carifesta Saramacca stelt productie centraal
17 Aug 2013, 17:00
foto


Het district Saramacca stelt productie centraal tijdens het Carifesta Festival. Onder het thema ‘The Art of Production’ zullen op zaterdag 24 augustus vele kanten van de landbouwsector en productiebedrijven geshowd worden. Dit zegt districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani aan Starnieuws.

De activiteiten zullen in de omgeving van het commissariaat, het Monumentenplein, Zwembad Pireng en de Pier te Groningen plaatsvinden.
Er zal een expo zijn van landbouw-, veeteelt en visserijproducten
Daarnaast zullen andere productiebedrijven van Saramacca: Staatsolie Maatschappij Suriname, Stichting Behoud Bananen Sector, Surinam Candied Fruits en Landbouwbedrijf Gopex zullen ook participeren. Stichting Brinkie zal een aantal kippenrassen en sierkippen tonen. De verschillende Surinaamse keukens zullen hun kookkunsten tonen. Ook handicraft en sieraden gemaakt van natuurproducten door de Inheemsen van de dorpen Kalebaskreek, Columbia en Grankreek zullen te bewonderen zijn.

Diverse dansgroepen zullen hun danstalenten laten zien: kawinamuziek, bhaitakghana, terbangang groep, Indiaanse en Hindostaanse dans, tazza en de muziekformatie The Beats. Ook buitenlandse muziek- en dansgroepen vanuit Haïti, Cuba en Venezuela zullen van de partij zijn. Op de Pier van Groningen zullen er jam sessions plaatsvinden waaraan lokale en internationale muzikanten zullen deelnemen. De leerlingen van de verschillende lagere scholen in Saramacca doen mee aan de muur schilderen, deelt Ramdhani mee.
Advertenties