Mega Combinatie wil Gillmore Hoefdraad bij Centrale Bank
06 Feb 2010, 16:50
foto


Mega Combinatie heeft de economist Gillmore Hoefdraad benaderd om na de verkiezingen zijn krachten te geven aan de Centrale Bank van Suriname. Starnieuws verneemt dat reeds gesprekken met hem zijn gevoerd. De Surinamer Hoefdraad heeft een toppositie bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en is gestationeerd in Beirut.

De voorzitter van de Nationale Democratische Partij, Desi Bouterse zei in een gesprek met Carlos Lindveld van Radio Apintie dat hij “iemand reeds gereed heeft staan om de Centrale Bank van Suriname te begeleiden”. Bouterse: “Ik weet zeker dat de figuur die bij de Centrale Bank komt, in elk geval de Centrale Bank begeleid, wereldwijd gerespecteerd is. Wanneer de tijd zover is zal u zien dat ik alleen maar zware gewichten binnen zal brengen. Zwaargewichten waar geen IMF en geen Wereldbank enige vlek op zal kunnen vinden”.

Bouterse noemde Hoefdraad niet. Hoefdraad is 47 jaar en is ‘senior economist’ bij de afdeling statistieken van het IMF. Hij heeft ruime ervaring in macro-economische statistieken en monetair beleid. Hoefdraad is vanaf 1999 werkzaam bij het IMF. Daarvoor was hij coördinator van het Caribische programma voor het Centrum Monetaire Studies van Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied (CEMLA) in Mexico.

Hij is bij het IMF een specialist op “betalingsbalans en externe schuld statistieken”. Hoefdraad verleent technische assistentie en traint verschillende Zuid-Amerikaanse, Europese, Aziatische landen en het Midden-Oosten. Hoefdraad heeft schaken als hobby en heeft verschillende Surinaamse en internationale toernooien op zijn naam geschreven.
De gouvernor van de Centrale Bank van Suriname André Telting heeft de pensioengrechtigde leeftijd al bereikt en diende onlangs zijn ontslag in.

Wednesday 22 May
Tuesday 21 May
Monday 20 May