Quota Muziekkistenproject krijgt vervolg
26 Jun 2013, 03:00
foto
Een optreden van Matoekoe.


Het Quota Muziekkistenproject dat de afgelopen zes maanden is uitgevoerd op vijf scholen voor speciaal onderwijs en een internaat is een groot succes geworden en krijgt een vervolg. Quota Suriname gaat na op welke manier dit project gecontinueerd kan worden. De zusterclub van Quota uit Rotterdam, heeft al financiën beschikbaar gesteld.

Het project waarbij muziek als onderdeel van het onderwijsaanbod is ingevoerd, is met succes toegepast op de Grietjebieschool, de Kennedyschool, Stizona, de Jule Fernandesschool, Matoekoe en bij de Stichting voor het Kind. Op al deze instellingen is een muzieklesprogramma afgedraaid met als doel de kinderen te laten genieten van de voordelen van van muziekonderwijs en de leerkrachten en begeleiders te laten coachen door de muziekexperts.

Herman Snijders was de coördinator van het project. Naast Snijders hebben ook Mavis Noordwijk en Hillary de Bruin hun muziektalent voor het project ingezet. Vrijdag was er ter afsluiting van het programma een optreden in de Congreshal op het Onafhankelijkheidsplein. Voor een 350 personen tellend publiek, bestaande uit de leerlingen/bewoners van de deelnemende scholen en instellingen hebben de kinderen laten zien wat zij geleerd hebben tijdens de muzieklessen.

Het is de bedoeling dat de muzieklessen worden voortgezet door de leerkrachten van de scholen en begeleiders van de instellingen zelf. Quota Suriname heeft voor elk van de deelnemende scholen een muziekkist met daarin verschillende muziekinstrumenten laten bouwen om de muzieklessen te ondersteunen, zegt de organisatie in een bericht.


Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April