Directie DSB en bond bereiken geen akkoord cao
10 Jun 2013, 06:00
foto


De bond bij de Surinaamsche Bank (DSB) en de directie hebben nog geen overeenstemming bereikt over de collectieve arbeidsovereenkomst (cao). De Bemiddelingsraad is ingeschakeld in het geschil. Vakbondsleider Robby Berenstein zegt aan Starnieuws dat de leden vanmiddag om 15.00 uur geïnformeerd zullen worden over de stand van zaken.

Twee weken geleden vergaderde de bond tijdens werktijd, waardoor het publiek enige tijd gedupeerd was. "Dat was een actiemodel, maar doorgaans vergaderen wij na werktijd", legt Berenstein uit. De vergadering is daarom gepland nadat de deuren van de bank gesloten zijn voor het publiek.

De bond heeft gevraagd om een salarisverhoging van 10% en andere voorzieningen. De directie is niet bereid dit percentage neer te tellen. Aangezien de Bemiddelingsraad ingeschakeld is, zal in deze zaak een voorstel worden gedaan. Meestal houden partijen zich aan het advies van de bemiddelende instantie. Berenstein verwacht dat deze week nog een oordeel komt van de Bemiddelingsraad.
Advertenties

Wednesday 01 May
Tuesday 30 April
Monday 29 April