Castelen: Slecht financieel beheer cultuur voor regering
24 May 2013, 12:45
foto
Guno Castelen, voorzitter van SPA, aan het woord.


Guno Castelen voorzitter van de SPA vindt dat het slechte financieel beheer een geaardheid is van de regering-Bouterse. Castelen zegt dat ondanks de successen op de internationale prijzenmarkt er een negatieve liquiditeitspositie is.

Hij noemt onder andere de 30 procent extra inkomsten, de overname van een goede macro-economische positie met stabiele monetaire reserves, extra inkomsten van US$ 1,2 miljard, verhoogde government-take en een opgetrokken leenplafond. Dit zei Castelen op de gezamenlijke persconferentie van het Nieuw Front en de BEP vandaag.

Leven op grote voet
Slecht management, slechte prioriteiten en leven op grote voet. Zo typeerde Castelen het financiële management van de regering. “We vinden dit een goed moment om aandacht te vragen van alle maatschappelijke groepen. Dit treft eenieder, bedrijven, managers, de normale burger, studenten die geen werk kunnen vinden, de hele economie stagneert. We eisen namens het volk een beter bestuur van het land”, zei Castelen bij de evaluatie van drie jaar verkiezingen.

Castelen zegt dat de vraag gesteld kan worden of er bij de regering sprake is van het niet goed willen beheren van de economie of dat het onkunde is. Volgens hem is het naast onkunde een kwestie van totale mismanagement en de drang naar zelfverrijking bij de regering. “Iemand moet komen uitleggen waar al het geld naar toe is gegaan. Burgers, bedrijven en anderen die diensten hebben geleverd, kunnen niet betaald worden. Sociale instellingen die geld moeten krijgen worden niet uitbetaald, pe a moni de ”, vroeg de oppositieleider.

Verkeerde bestedingen
Volgens Castelen zou als moet worden afgegaan op de vele inkomsten en het feit dat er sprake is van een onderbesteding, dus dat minder wordt gedaan dan op de begroting staat, het duidelijk is dat er veel geld moet zijn. Het is volgens hem daarom vrij duidelijk dat er sprake is van mismanagement en verkeerde bestedingen.

Ook vanuit de kabinetten van de president en de vicepresident, die het voorbeeld moeten geven, blijkt dat er sprake is van verspilling en moet de minister van Financiën vragen om besparingen. “We maken ons zorgen. Het leiderschap op de kabinetten is extravagant”, stelde Castelen.
Advertenties