Pereira: Rijsdijk is verzopen, ik geef het op...
17 May 2013, 08:00
foto
De onder water gelopen weilanden op Rijsdijk.


Veel delen van het land staan blank door de vele regens. Mensen die ernstige overlast ondervinden, zijn niet te spreken over het achterstallige onderhoud. Bij veeboer Laurence Pereira gaat het spreekwoord 'als het kalf verdronken is, dempt men de put, niet op.

Pereira zegt aan Starnieuws dat hij zoveel kalveren en koeien kwijt is geraakt door ziektes. "De beesten blijven te lang in het water, waardoor zij ziek worden. Voor mij is de emmer allang overgelopen en de maat is al vol. Ik heb twee jaar geleden SRD 250.000 verloren door wateroverlast. Er is zoveel aan ons beloofd, maar de situatie is niet veranderd", klaagt de veeboer.

"Mijn gezondheid en die van mijn vrouw laat het niet meer toe dat wij op deze manier verder kunnen gaan. Wij lijden weer enorme verliezen. Deze zullen zeker oplopen tot SRD 400.000. Niemand zal ons dat vergoeden. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen. De sloten zijn ondiep en te smal. Op deze manier zal het overtollige water niet snel worden afgevoerd. Wij verzuipen gewoonweg", gaat Pereira door met het sombere beeld. Hij merkt op dat eenieder in Rijsdijk kapot is door de situatie. Er is zoveel gedaan, zoveel gesprekken gevoerd, niks heeft geholpen. Ik geef het nu op. Dank je wel Suriname", stelt Pereira gelaten.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April