‘Ster in de Stad’ krijgt feestelijke afsluiting
06 May 2013, 20:50
foto


Het kindermuseum Villa Zapakara sluit voor ruim twee maanden zijn deuren. De laatste tour van de tentoonstelling ‘Ster in de Stad’ is op zaterdag 11 mei en op 13 mei gaat de bouw van de nieuwe tentoonstelling ‘De Qi van China’ van start. 3 augustus gaat Villa Zapakara weer open.

De feestelijke afsluiting op zaterdag, zal geheel in Bombay stijl zijn. Tijdens de allerlaatste rondleiding door Bombay - City of dreams, wordt de hele stad tot leven gebracht. Ook de allerlaatste Bollywoodclip auditie zal dan gehouden worden en aan het eind zullen de lichten van Bombay City in kindermuseum Villa Zapakara letterlijk uit gaan.

Beleefkamer voor komende generaties
'Ster in de Stad', de interactieve tentoonstelling over de miljoenenstad Bombay heeft gestaan sinds eind juli 2011. De tweede tentoonstelling van het enige kindermuseum in Suriname trok bijna 24.000 bezoekers. De meeste van hen waren scholieren uit het basisonderwijs en hun begeleiders.

Villa Zapakara zal het grootste deel van de collectie behouden om eventueel in de toekomst een interactieve beleefkamer te kunnen maken van 'Ster in de Stad' zodat volgende generaties ook van dit programma kunnen genieten. Voor de beleefkamer wordt een nieuw programma bedacht en geschreven.

Levensenergie
De Qi van China gaat over de levensenergie die door alles en iedereen heen stroomt en ook een belangrijke rol speelt in het hedendaagse zakelijk leven in China. Ook hier is de opzet opnieuw om kinderen op een interactieve manier kennis te laten maken met een andere cultuur. Ditmaal worden ze aan het werk gezet in de paraplufabriek of bij het theeritueel of ze volgen kalligrafie lessen of leren Kung Fu en ze kunnen dan ook een liedje meezingen in de karaokebar.

De bouw van deze tentoonstelling wordt geleid worden door decorbouwer Perry Wouter die vanaf 13 mei met een lokale bouwploeg aan het werk gaat. Inmiddels is een container gearriveerd in Suriname en een andere onderweg vanuit China naar Suriname. ‘De Qi van China’ wordt wederom gerealiseerd in samenwerking met het Tropenmuseum Junior in Amsterdam. De leiding van het museum zegt in een bericht dat zich al heel wat schoolklassen hebben aangemeld voor de nieuwe China Tour.