Surifesta krijgt nieuw digitaal gezicht
12 Dec 2012, 17:00
foto


Stichting Surifesta heeft vandaag het nieuwe design van haar website, www.Surifesta.com gelanceerd. Eenieder is er terecht voor alle informatie over de Owru Yari viering in Suriname.

De launch is het begin van een reeks van activiteiten op weg naar de oudejaarsviering. Een Owru Yari Facebookactie en live streaming zitten in het verrassingspakket van de stichting Surifesta. Zij opent Surifesta dit jaar op 17 december in TBL Cinemas tijdens de première van ‘I Love Desumber’, een cinematische documentaire over ‘the Owru Yari experience’ in Suriname.

De stichting stelt een aantal primeurs in het vooruitzicht waaronder het Album Release evenement van de Surinaamse muziekformatie Apoplectic. Na 49 jaar is de Nationale Volkskerstzang op het Onafhankelijkheidsplein officieel opgenomen in het programma. Voor 27 december staat er een Sranan Kino Dey gepland.

Surifesta kalender
Op de activiteitenlijst prijken naast de festiviteiten in het uitgaanscentrum van Paramaribo bij Torarica en ’t Vat ook het Parbo Kawina Festival bij Tori Oso op 30 december, de Pagara-estafette in de binnenstad, de Owru Yari Streetparty bij Galaxy in de morgenuren en voor de avonduren is er de Owru Yari Streetparty voor Royal Torarica op 31 december.

Organisatoren van diverse eindejaarsactiviteiten hebben de mogelijkheid om hun evenement op de Surifesta kalender te krijgen. Evenementen die dit jaar niet zijn opgenomen in de Surifesta kalender zijn te vinden op www.eventsinsuriname.com. De feestgang van de jaarwisseling wordt afgesloten met de Bigi Broki Waka op 6 januari 2013.
Advertenties