DNA wil kosten ACP/EU-vergadering op begroting 2012
08 Nov 2012, 15:00
foto


De Nationale Assemblee heeft in een schrijven aan minister Adelien Wijnerman van Financiën, gevraagd de SRD 5.550.000 die nodig is voor het organiseren van de ACP/EU-vergadering, op te nemen op de begroting van het parlement voor het jaar 2012. De begroting van 2012 heeft echter niet de financiële ruimte om SRD 5.550.000 te verschuiven van eventueel andere posten. Dit betekent dat Financiën meer geld zal moeten toevoegen aan de begroting van 2012.

Voorzitter Rabin Parmessar (Mega Combinatie/NDP) van de organisatie commissie ACP/EU-meeting in Paramaribo, zegt dat toen de begroting van 2012 werd goedgekeurd, er nog geen sprake van was dat de ACP/EU-meeting in Suriname gehouden zou worden. Nu de organisatie is afgerond, blijkt dat op de begroting van 2012 er geen ruimte is om deze meeting te financieren. De Nationale Assemblee komt voor op de begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). Dit betekent dat dit ministerie een suppletoire begroting moet indienen.

Parmessar legt uit dat voor de ACP/EU er dringende uitgaven gedaan moeten worden. In de begroting voor de vergadering zijn posten opgenomen als locatie en inrichting, transport, publiciteit, veiligheid, opstellen en vervaardigen van het programma, na-traject en andere uitgaven. Gewoonlijk bekostigt het organiserend land de kosten van een ACP/EU vergadering. De EU zal in het geval van Suriname wel technische assistentie verlenen.



Advertenties